КМДА Київська міська державна адміністрація


23 липня 2020

Київрада прийняла зміни до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року N 271/271 "Про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей".

Київрада прийняла зміни до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року N 271/271 "Про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей".
23.07.2020 року на пленарному засіданні Київської міської ради прийняті довгоочікувані зміни до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року N 271/271 "Про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей".
Даними змінами передбачено розширення пільг та додаткових гарантій для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. Зокрема, з’явилася додаткова пільга щодо навчання дітей у закладах позашкільної освіти, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва. Змінилася пільга щодо надання компенсації витрат на придбання лікарських засобів та медичних виробів при лікуванні в стаціонарних умовах, в тому числі ендопротезуванні, слухопротезуванні, протезуванні ока киянам – учасникам антитерористичної операції - тепер ця пільга буде здійснюватися у разі лікування у відомчих, державних, комунальних закладах охорони здоров’я на території всієї України.
На отримання додаткових пільг та гарантій, передбачених новим Порядком, матимуть право кияни-учасники АТО/ООС ( включаючи внутрішньо переміщених осіб), які протягом ОДНОГО РОКУ, що передує поданню заяви на отримання муніципальних пільг, були зареєстровані в місті Києві.
При прийнятті Рішення головна увага була приділена киянам- родинам загиблих(померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в АТО/ООС та родинам киян – учасників антитерористичної операції, які перебувають в полоні, або зникли безвісти. Відтепер дана категорія киян буде отримувати наступні додаткові пільги та гарантії:
- місячну адресну матеріальну допомогу непрацездатним батькам; дружинам(чоловікам) та повнолітнім дітям, які мають статус особи з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи;
- кошти на придбання лікарських засобів та медичних виробів при лікуванні в стаціонарних умовах, в тому числі ендопротезуванні, слухопротезуванні, протезуванні ока ;
- компенсацію витрат на придбання лікарських засобів та медичних виробів при лікуванні у амбулаторних та/або стаціонарних умовах, ендопротезуванні, слухопротезуванні, протезуванні ока.
Також:
- передбачена додаткова пільга щодо навчання дітей у закладах позашкільної освіти, заснованих на комунальній власності територіальної громади м .Києва;
- матеріальною допомогою за неодержані земельні ділянки зможе скористатися уповноважений член сім’ї ПОМЕРЛОГО учасника АТО;
- змінився принциповий підхід до члена сім’ї загиблого (померлого) в розумінні порядку, які зареєструвались в м. Києві після загибелі учасника АТО, мають право на всі пільги, якщо вони належним чином зареєстровані в м. Києві більш 3 років;
-тощо.
Хочемо відзначити тісну та плідну співпрацю колективу нашої установи – КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам АТО» ( далі – КБУ КМЦДУ АТО) в роботі над вивченням проблемних питань учасників АТО/ООС, членів їх сімей та членів родин загиблих учасників АТО/ООС, а також вагомий внесок співробітників КБУ КМЦДУ АТО у розробці проєкту рішення; величезну і всеохоплюючу підтримку Ради ветеранів міста Києва та всіх депутатів Київської міської ради VIII скликання.
Окремо у проведеній колосальній роботі та сприянню прийняття рішення хочемо відзначити особисто: Київського міського голову Кличка Віталія Володимировича та його радника Бондаренка Володимира Володимировича, заступників голови Київської міської державної адміністрації Непопа В’ячеслава Івановича та Хонду Марину Петрівну, депутатів Київської міської ради: Борозенця Максима Івановича, Зубка Юрія Григоровича, Міщенка Олександра Григоровича, Шарія Володимира Васильовича, Горбунова Ярослава Володимировича.
Щиро дякуємо усім, хто долучився до проведеної роботи!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.