КМДА Київська міська державна адміністрація


27 липня 2020

В Україні розпочалася вступна кампанія

В Україні розпочалася вступна кампанія
В Україні розпочалася вступна кампанія. Цьогоріч вона починається на місяць пізніше, ніж зазвичай. Причина — пандемія COVID-19. Змін зазнали не лише терміни проведення, а й формати подання документів. Тому абітурієнтам варто попередньо взнати нюанси, які можуть полегшити цей процес. З усіма нововведеннями та умовами прийому до вибраних закладів освіти рекомендуємо ознайомитися на сайті Міносвіти у розділі «Освіта» за посиланням
https://mon.gov.ua/ua/osvita, вибравши підрозділ відповідний вашому запиту «Професійно-технічна освіта», «Вища освіта», а в них - інформацію про Вступ – 2020.
Акцентуємо вашу увагу, що Правила прийому-2020 встановлюються кожним навчальним закладом окремо і з усіма особливостями вступу до вибраного навчального закладу ви повинні ознайомитися на їхньому сайті.
Проте, діє ряд загальних правил.
Передусім, пільговики, зокрема з числа тих, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», повинні попередньо взнати, чи на обраній спеціальності певного освітнього закладу передбачена бюджетна форма навчання. Далі потрібно акцептувати пільгу для вступу. Для цього необхідно зареєструватися в Реєстрі пільговиків вибраного навчального закладу. Наголошуємо: зробити це потрібно ДО реєстрації в особистому електронному кабінеті. На подальших етапах зареєструвати пільгу буде неможливо.
Другим етапом абітурієнти з 1 по 16 серпня повинні зареєструватися в особистому електронному кабінеті на сайті ez.osvitavsim.org.ua. , який працюватиме на час вступної кампанії.
Для реєстрації вступник повинен мати власну електронну адресу (вона стане логіном) та створити пароль для входу в кабінет.
У наступному етапі, з 13 по 22 серпня , абітурієнтам потрібно подати електронну заяву на вступ до одного або кількох обраних навчальних закладів.
Абітурієнт може подати до 5 заяв на бюджетні місця з будь-яких спеціальностей і при бажанні - необмежену кількість заяв на контрактну форму навчання. У кожній заяві на бюджетну форму навчання необхідно вказати пріоритетну спеціальність. Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена після подання заяви. На даному етапі, а саме при поданні заяви, якщо абітурієнт вибере контрактну форму навчання, переведення на бюджет в подальшому буде неможливим.
Наступний етап - оприлюднення результатів вступу. В разі, якщо не вистачило балів для вступу на бюджетну форму навчання, то з 27 серпня по 11 вересня слід подати заяву на переведення з контрактної форми навчання на бюджетну завдяки зареєстрованій на початковому етапі пільзі.
Підлягають переведенню на вакантні місця державного замовлення :
- діти із числа сімей загиблих(померлих) учасників бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - незалежно від конкурсного балу ;
- діти осіб, визнаних постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - переводяться на бюджет у разі, якщо отриманий ними конкурсний бал менший від прохідного балу не більше ніж на 15 балів.
Абітурієнти, які з будь-яких причин вчасно не подадуть оригінали документів до вищого навчального закладу, втрачатимуть право на зарахування (переведення) на навчання за кошти державного бюджету. При цьому вони зберігатимуть право вступу за контрактною формою навчання на будь-яку зі спеціальностей, на яку вони подавали заяву.
Зарахування вступників у 2020 році відбудеться:
На бюджетну форму навчання – до 5 вересня.
На контракт – до 30 вересня.
Студенти, які вступають на магістратуру повинні подати заяви протягом 5-22 серпня.
Рекомендації на зарахування на бюджет будуть оприлюднені до 1 вересня.
Подача оригіналів документів триватиме до 6 вересня, а 11 – відбудеться зарахування.
У Міносвіти зазначають, що ці дати затверджені новими змінами до Умов прийому на навчання і наразі є остаточними.
Терміни вступної кампанії можуть змінитися лише за умов погіршення епідеміологічної ситуації в країні.
У разі виникнення питань щодо вступу радимо звертатися безпосередньо на Гарячу лінію МОН за номером телефону: 0 800 50 45 70 (БЕЗКОШТОВНО)
Або за іншими телефонами, що вказані в прикріпленій інформаційній листівці.
Бажаємо успіху!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.