КМДА Київська міська державна адміністрація


6 серпня 2020

Члени родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших пошкоджень здоров'я, будуть отримувати доплату до пенсійної виплати

Члени родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших пошкоджень здоров'я, будуть отримувати доплату до пенсійної виплати
З 1 серпня 2020 року члени родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС, будуть отримувати доплату до пенсійної виплати. Підстава - Постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.2020 №674.
Головне управління Пенсійного фонду у м. Києві розпочало аналіз пенсійних справ членів родин загиблих(померлих) військовослужбовців для того, щоб вже із серпня забезпечити нарахування державної адресної допомоги до щомісячної пенсійної виплати. Тобто, доплата буде нараховуватися з серпня місяця, а виплачуватиметься після завершення масштабного перерахування.
Допомога виплачуватиметься членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. Доплата дорівнюватиметься сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.
У разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сімей, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не вистачає до 6 100 гривень на кожного члена сім’ї осіб, які загинули або померли. Точну суму для кожного члена родини загиблого(померлого) буде відомо після перерахунку. Наголошуємо, це буде постійна, а не разова виплата.
Максимальна пенсійна виплата на всіх членів сім’ї загиблого(померлого) військовослужбовця з урахуванням усіх державних надбавок та доплат до пенсій, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною, становитиме не більше 10 прожиткових мінімумів на непрацездатну особу.

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-dodatkovij-socialnij-zahist-okremih-kategorij-t30820?fbclid=IwAR2jx8JhEgqxnSDjsGogOfg9EboHADYSMr-5kporLSZDs_UNAnN_xQZVgdI



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.