КМДА Київська міська державна адміністрація


17 травня 2021

Київський міський клінічний госпіталь відновлює свою роботу

Київський міський клінічний госпіталь відновлює свою роботу
Сьогодні представниками Київський міський центр допомоги учасникам Антитерористичної операції в особі директора Георгій Кунах і Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко був відвіданий Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни, щодо питання відновлення реабілітації захисників України.
 
Сповіщаємо Вас, що з виходом міста Києва з червоної зони державного карантину з приводу запобігання поширенню гострої респіраторної коронавірусної хвороби (Протокол позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 28.04.2021 року) госпіталь відновлює планову госпіталізацію відділення реабілітації. У відділенні пацієнти можуть пройти курс комплексного реабілітаційного лікування за індивідуальною реабілітаційною програмою, розробленою для них дипломованим фахівцем у сфері фізичної реабілітації (FRM).
 
В індивідуальну програму реабілітації, за показами, можуть входити наступні види та методи діагностики та лікування:
1. Лабораторна діагностика
2. Інструментальна діагностика
3. Функціональна діагностика
4. Відновне лікування з бальнеологією, (лазеротерапія, агнітолазеротерапія, ампліпульс, фонофорез, світлолікування, дарсонвалізація, інфраруж, діадинамік, електрофорез, гальіванізація, сінглетно-киснева терапія, УВЧ-терапія, КВЧ-терапія, УФО, інгаляції, електросон, скелетне витяжіння сухе та у басейні), водні процедури (ванни)). Спеціальні заходи для пацієнтів з важким ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату: вертикалязація в тому числі стельовими підйомниками, тренажер балансування з монітором, пристрої для пасивної розробки колінного, гомілкового, ліктьового суглобів, водні процедури в басейні для спінальних пацієнтів та пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату з інструктором.
5. Підтримуюча медикаментозна терапія (призначена відповідним фахівцем госпіталя)
6. Психологічна допомога (наявна комфортабельна кімната психологічного розвантаження та кімната арт-терапії)
7. Психіатрична допомога
8. Консультації мультидисциплінарної команди госпіталя (лікар фізичної та реабілітаційної медицини, невропатолог, терапевт, ортопед-травматолог, хірург, уролог, психіатр, психологи, фізичні терапевти) за необхідності.
Відділення розраховане на 60 ліжок, що розташовуються у комфортабельних палатах. Також в наявності палати, розраховані на пацієнтів з важкими ушкодженнями опорно-рухового апарату та нервової системи. На базі відділення розташовані великий та малий тренажерні зали, що забезпечені інвентарем для ефективної реабілітації найважчих пацієнтів.
 
Щоб потрапити на лікування до госпіталю необхідно:
1. Відвідати свого сімейного лікаря та взяти електронне направлення на планову госпіталізацію (код послуги А57001 медична реабілітація)
2. Зателефонувати до госпіталя за телефоном +38-097-214-23-09 (відділ госпіталізаціїї, Інна Миколаївна) та узгодити дату свого прибуття до госпіталя.
3. Прибуваючи до госпіталя при собі необхідно мати:
3.1. Електронне направлення від сімейного лікаря
3.2. Документ, що посвідчує особу
3.3. Документ, що посвідчує участь у бойових діях, інвалідність, тощо.
3.4. Медичні документи за останній рік (виписки, консультативні заключення, дані аналізів, результати досліджень, тощо, за наявності).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.