КМДА Київська міська державна адміністрація


18 травня 2021

У Києві триває будівництво меморіального комплексу Героїв-киян, що загинули за територіальну цілісність та незалежність України.

У Києві триває будівництво меморіального комплексу Героїв-киян, що загинули за територіальну цілісність та незалежність України.
Меморіальний комплекс з'явиться у парку "Хрещатий" на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї у Печерському районі. Проєкт даного Меморіалу був погоджений з родинами загиблих героїв та учасниками війни.
Нагадаємо, що робота над Меморіалом розпочалась в серпні 2018 року, коли співробітниками Сектору по роботі з родинами загиблих киян-учасників АТО було внесено пропозицію в центрі столиці встановити пам'ятний комплекс Героям-киянам, що загинули за цілісність та незалежність України. Вже у вересні 2018 року запрацювала робоча група по визначенню місця розташування Меморіального комплексу, до складу якої входили фахівці нашої установи, які ведуть постійний супровід проєкту. А на початку 2019 року Департаментом містобудування та архітектури м. Києва був оголошений відкритий Всеукраїнський архітектурний конкурс на визначення найкращого ескізного проєкту Меморіального комплексу і незабаром, у вересні цього ж року, був визначений переможець. Ним стала авторка проекту архітекторка Наталія Абанькова.
29 серпня 2020 року київський міський голова Віталій Кличко взяв учать у церемонії закладання капсули на місці спорудження Меморіального комплексу.
"Наш спільний обов’язок – віддати нашу шану і увіковічнити пам’ять про наших полеглих героїв-захисників. Міська влада бере зобов’язання спорудити Меморіал пам’яті загиблим киянам – захисникам. І сьогодні ми заклали капсулу на місці, де буде майбутній Меморіал», – зазначив Віталій Кличко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.