КМДА Київська міська державна адміністрація


26 травня 2021

Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни

Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни
21 та 26 травня 2021 року Мінветеранів провели спільні наради з представниками Міністерство юстиції України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство соціальної політики України , Пенсійний фонд України , Київський міський центр допомоги учасникам Антитерористичної операції та Рада родин загиблих Захисників України при Міністерстві ветеранів щодо внесених змін до Постанови Кабінет Міністрів України від 12 травня 1994 р. № 302 «Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни».
 
Під час зустрічі було обговорено внесені нещодавно зміни до Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, які стосувалися родин загиблих, та набули широкого резонансу.
 
КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам АТО» акцентував увагу на невідповідності вимог Постанови та статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та на перепони в продовженні терміну дії «Посвідчення члена сім’ї загиблого» для повнолітніх дітей та дружин (чоловіків) загиблих(померлих) учасників бойових дій, які виникли внаслідок прийнятих змін.
 
За результатами спільних нарад, з метою врегулювання порушених питань, Мінветеранів підготувало роз’яснення органам соціального захисту, де зазначається, що у разі відсутності у них технічної можливості самостійно здійснити запит до Державного реєстру актів цивільного стану громадян на отримання витягу, що підтверджує відсутність повторної реєстрації шлюбу та/або відомостей про народження дитини, рекомендується вирішувати питання продовження дії Посвідчення на підставі поданої дружиною (чоловіком), дитиною заяви із зазначенням про відсутність у них повторної реєстрації шлюбу та/або відомостей про народження дитини.
 
Наразі Мінветеранів разом із Міністерством юстиції та іншими заінтересованими органами опрацьовує питання щодо технічної реалізації процедури отримання інформації з Реєстру.
 
Також Мінветеранів зобов’язалося підготувати зміни до зазначеного нормативно-правого акту на підставі наданих зауважень.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.