КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2019

Відкрите тренування ветеранів АТО

Відкрите тренування ветеранів АТО

У вівторок, 17 вересня, у Києві на НСК «Олімпійський» відбулося відкрите спільне тренування ветеранів АТО, які отримали поранення та каліцтва під час війни, з видатними українськими легкоатлетами.

Було відзначено річницю з початку роботи даного проєкту реабілітації через спорт для ветеранів АТО/ООС, які отримали поранення, каліцтва, контузії та інші захворювання в наслідок війни. Організаторами проєкту виступили Вадим Свириденко, National council for the sports rehabilitation / SportVeterans та Федерація легкої атлетики України.

За минулий рік ветерани АТО після поранень зуміли показати високі результати на міжнародних та національних змаганнях з легкої атлетики – Марафоні Морської піхоти (США), Бейрутському марафоні (Ліван), Марш-кидку (Шотландія), Талліннському Марафоні (Естонія), Ветеранській десятці (Україна).

Зараз триває підготовка до найстарішого в Європі марафону, який відбудеться 6 жовтня в Кошице, Словаччина. У даному марафоні семеро захисників України, які зазнали поранень під час війни, бігтимуть 42 км та 21 км, а п’ятеро ветеранів війни на протезах долатимуть 5 км.

Також українські ветерани у жовтні візьмуть участь у міжнародному благодійному марафоні морської піхоти США у Вашингтоні та міжнародному забігу у Києві, зазначив Уповноважений президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.