КМДА Київська міська державна адміністрація


15 червня 2021

У Києві стартувала ревакцинація учасників АТО/ООС

У Києві стартувала ревакцинація учасників АТО/ООС
Минулого четверга стартувала ревакцинація ветеранів, які отримали першу дозу вакцини AstraZeneca Covisheld в березні, квітні та травні цього року.
 
На сьогоднішній день другу дозу щеплення отримало понад 50 учасників та учасниць бойових дій. Нагадаємо, що 31 травня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Дана вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca та виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca.
Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада. Вона призначена для проведення вакцинації другою дозою тих, в кого вже пройшов термін у 12 тижнів після отримання першого щеплення.
 
Алгоритми дій при ревакцинації в різних медичних бригад відрізняються. Медпрацівники сповіщатимуть та запрошуватимуть на ревакцинацію. Також Ви самі можете вирахувати термін отримання другої дози і зателефонувати та записатися на щеплення в медичному закладі, в якому ви отримали першу дозу щеплення.
Нагадаємо, що під час проведення вакцинації першою дозою, працівники нашого Центру створювали групи в Viber окремо на кожний пункт щеплення, дату і час проведення вакцинації. Тому просимо слідкувати за інформацією в групах - наші працівники сповіщатимуть про алгоритм ревакцинації окремо для кожної групи вакцинованих в різних районах міста Києва.
 
Якщо з моменту отримання першої дози вакцини пройшло 12 тижнів, але медичні працівники не зв'язалися з Вами на рахунок можливості отримати другу дозу щеплення - зателефонуйте за номером нашої гарячої лінії: 0800-300-633, наші фахівці нададуть Вам консультацію.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.