Головна  →  Новини  →  29 липня 2020

Київрада виділила матеріальні компенсації за земельні ділянки для вісьмох сімей загиблих киян-учасників АТО.

Київрада виділила матеріальні компенсації за земельні ділянки для вісьмох сімей загиблих киян-учасників АТО.
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати виділили матеріальні компенсації за земельні ділянки для вісьмох сімей загиблих киян-учасників АТО. Отже, включаючи попереднє прийняте рішення на засіданні 07.07.2020р., ще 14 сімей отримає компенсації. Кошти закладені в міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки
У Києві наразі 398 родин героїв-захисників, які загинули в АТО. Члени сімей мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги. У зв’язку з браком земельного банку в столиці, а також через фінансову неспроможність окремих сімей будувати власне житло на отриманій ділянці, мерія запровадила механізм грошової компенсації. Тобто сім’ї загиблих учасників АТО мають змогу отримати матеріальну допомогу від міста замість землі.
Хочемо відзначити вагомий внесок співробітників КБУ КМЦДУ АТО в роботі Комісій при районних державних в місті Києві адміністрацій та по контролю за забезпеченням реалізації гарантій у відповідності до рішення КМР від 07.02.2019 №37/6690 «Порядок виплати матеріальної допомоги киянам- уповноваженим членам сімей загиблих киян – учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд».
Дякуємо за велику і всеохоплюючу підтримку сімей загиблих учасників бойових дій АТО/ООС Раду ветеранів міста Києва.
Окремо у проведеній роботі та сприянні прийняття вчорашнього та попереднього рішень щодо виділення матеріальної компенсації хочемо відзначити особисто: Київського міського голову Кличка Віталія Володимировича та його радника Бондаренка Володимира Володимировича, заступників голови Київської міської державної адміністрації Непопа В’ячеслава Івановича та Хонду Марину Петрівну, депутатів Київської міської ради: Борозенця Максима Івановича, Зубка Юрія Григоровича, Міщенка Олександра Григоровича, Шарія Володимира Васильовича, Горбунова Ярослава Володимировича.
Щиро дякуємо депутатам Київської міської ради VIII скликання й усім, хто долучився до проведеної роботи, та сподіваємося на подальшу співпрацю у вирішенні питань щодо виплат матеріальної компенсації всім родинам загиблих учасників АТО/ООС м. Києва, які претендуватимуть на дану виплату.
Перейти до спискуВерсiя для друку