Головна  →  Новини  →  28 грудня 2020

Фотовиставка "Незалежні" автора Анатолія Степанова

Фотовиставка "Незалежні" автора Анатолія Степанова

Ось уже сьомий рік на сході України йде війна. Гуляючи по мирному, ошатному Києву, вам навряд чи прийде в голову, що десь зовсім недалеко можуть вибухати снаряди і гинути люди. Але варто сісти в поїзд Київ - Костянтинівка, проїхати 700 кілометрів, потім півгодини на автобусі і ви опинитеся на лінії фронту. Всього лише сім годин вас відділяє від місця, де землю прорізають лінії окопів, чути кулеметні черги і вибухи.

Анатолій Степанов, автор цієї роботи, каже: «На жаль, в світі та й в моїй країні вже звикли до цієї війни. Я часто бачу байдужість. Багато людей вважають, що це не є їхньою проблемою, що бойові дії десь далеко. Тому ось уже сьомий рік я їжджу на цю війну і вважаю своїм особистим досягненням і успіхом, коли мої матеріали з лінії фронту виходять в міжнародних і українських ЗМІ.»

Анатолій Степанов є позаштатним фотокореспондентом Міжнародного агенства Франспресс, співпрацює з Рейтерс та іншими міжнародними агенціями. Матеріали його авторства публікувалися в National Geographic, Spiegel, Stern, Time і інших авторитетних виданнях; Анатолій брав участь в персональних і колективних виставках в Україні та за її межами. В листопаді 2017 він виступав з презентацією «Україна на лінії фронту» в Українському музеї у Нью-Йорку.

«Незалежні» – це серія портретів українських військових, які народилися у вже незалежній Україні. 
Їм немає ще і 30-ти років, але вже шість років вони захищають право України йти власним шляхом, не питаючи дозволу у «старшого брата». 
Ці хлопці і дівчата не застали радянської системи у повноцінному її форматі, тому їх свідомість вільна від імперських амбіцій та загарбницьких замашок, адже у них є власна Батьківщина. 
У боротьбі за свободу і честь рідної землі ще вчора безтурботна молодь перетворилася на зрілих воїнів, які чітко усвідомлюють, чому і за що вони воюють. Російська агресія для цих людей – по-справжньому вітчизняна, визвольна війна.

Їм немає ще тридцяти. Вони молодші за країну, яку захищають. Багато хто з їхніх однолітків вже віддав найдорожче. І це саме про них путинський холуй Нікіта Міхалков сказав: «На Украине уже выросло два поколении, которые никогда, никогда не придут к России! Только через кровь…» Так, ці хлопці і дівчата вже сьомий рік відстоюють право своєї країни на незалежність. Для них боротьба України проти російської агресії - це справді патріотична визвольна війна.

Чудовий короткометражний фільм про героїв даної роботи можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YfSvKs1F9LI&feature=emb_logo 


 

                                                    
Віталій ("Ганс"), 22 роки, родом із Запоріжжя. Позиція поблизу селища Жолобок, Луганська область, 18 січня 2020. Віталію було 16 років, коли почалася війна. Він декілька разів телефонував до призовних пунктів та військового комісаріату, але йому завжди відмовляли. Його також не прийняли до складу добровольчих батальйонів. Коли Віталію виповнилось 18 років, він підписав п'ятирічний контракт і досі несе службу. Віталій каже, що несе службу, щоб захистити свою Батьківщину. 
Vitaly “Hans”, 22 years old, from Zaporizhzhia. Deployed near Zholobok, Luhansk Region, January 18, 2020. Vitaliy was 16 when the war started. He called repeatedly at the military recruitment and enlistment bureau, but was always refused. They didn’t accept him in the volunteer battalions either. When he turned 18, he signed a five-year contract and is still fighting today. He says that he joined the army to defend the Motherland.

 

Ірина, 24 роки, народилася у Львові. Позиція на лінії фронту поблизу селища Луганське, Донецька область, 3 червня 2020. Ірина має освіту філолога. На фотографії вона знаходиться на своєму третьому бойовому чергуванні. Вона вступила до армії, тому що вирішила, що їй не вистачає життєвого досвіду. Ірина вважає, що вона є достатньо сильною, щоб захистити свій рідний край. 
Iryna, 24 years old, from Lviv. Deployed at the frontline position near Luhanske village, Donetsk Region,  Jun 03, 2020. Iryna is philologist by education. That was her third combat duty. She joined the army because she decided she lacked life experience. She believes that she is strong enough to defend her homeland.

 

 

Олександр ("Алмаз"), 24 роки, уродженець Слов'янську. До антитерористичної операції Олександр працював барменом. Побачивши, що відбувається в його рідному окупованому Слов'янську, він вступив до лав добровольчого батальйону в червні 2014 року. Олександр розлучився зі своєю дружиною, тому що вона не змогла прийняти його вибір. Він має маленьку доньку. Олександр одружився вдруге, і зараз подружжя чекає на другу дитину. 
Oleksandr “Almaz”, 24 years old, from Sloviansk. Before the anti-terrorist operation (ATO), Oleksandr worked as a bartender. Seeing what was happening in occupied Sloviansk, he joined a volunteer unit in June 2014. He divorced his wife because she couldn’t accept his choice. He has a young daughter. He remarried and his wife is expecting their second child.

 

Андрій, 21 рік, народився в місті Ясинувата Донецької області. Позиція поблизу селища Жолобок, Луганська область. Андрій несе службу в армії півтора роки. Він завербувався, тому що хоче звільнити окуповані території. Андрій мріє пройти центром Донецька, несучи прапор України.
Andriy, 21 years old, from Yasynuvata, Donetsk Region. Deployed near Zholobok, Luhansk Region. Andriy has been in the army for a year and a half. He enlisted because he wants to liberate the occupied territories. His dream is to carry the Ukrainian flag through the centre of Donetsk.

 

Сергій ("Цезарь") 21 рік, родом із Самбору Львівської області. Лінія фронту в Жованці, поблизу Горлівки, Донецька область, 14 червня 2018 року. До війни Сергій працював кондитером. Він вступив до армії та другий рік несе службу. Сергій каже, що армія навчила його життя. 
Serhiy “Tsezar”, 21 years old, from Sambir, Lviv Region. Deployed at the front line in Zhovanka near Horlivka, Donetsk Region, June 14, 2018. Before the war, he worked as a confectioner. He joined the army and has been fighting for the second year. He says that the army has taught him about life.

 

Андрій ("Міхан") 22 роки, уродженець Торецька, Донецька область. Поблизу селища Жолобок, Луганська область. В 2013 році Андрій хотів вступити до Донецького військового ліцею, але пізніше передумав, тому що там в нього вимагали хабар. Коли так званий "русский мир" прийшов на Донбас, Андрій та його друзі взяли участь у мітингах та протестах. Вони також розпочали кілька нападів на блокпости, які тримали підконтрольні Росії бойовики. 
Andriy “Mehan”, 22 years old, from Toretsk, Donetsk Region. Deployed near Zholobok, Luhansk Oblast. In 2013, he wanted to enter the Donetsk Military Lyceum, but then decided not to because, he says, they demanded a bribe. When the so-called “Russkiy mir” appeared in the Donbas, Andriy and his friends took part in rallies and protests. They also launched several attacks against checkpoints held by the Russian-controlled militants.

 

Давид, 24 роки, родом із Запорожжя. Позиція на лінії фронту поблизу селища Новотошківське, Луганська область, 22 січня 2020. Давид планував піти до армії на строкову службу, але через недостатній зріст (бракувало 1 сантиметру) не зміг вступити до десанту. Він мріяв про армію з дитинства та вирішив підписати контракт, щоб війна не дісталася його дому. 
David,  24 years old, from Zaporizhzhia. Deployed at the frontline position near Novotoshkivske village, Luhansk Region,  January 22, 2020. He planned to go to the army for military service, but because of his growth (1 cm was lacking) could not get into the paratroops. He dreamed of army since childhood, and decided to sign a contract, so the war is not next to his home.

 

Дмитро, 21 рік, народився у місті Сніжне Донецької області. Дмитро несе службу на фронті протягом двох з половиною років. Коли він дізнався, що в його країну вторглися іноземні війська, він завербувався у Збройні сили України. Народжений в незалежній Україні, Дмитро відмовляється жити під чужим прапором. Він сподівається, що прапор України буде розвіватися над звільненим Донбасом. 
Dmytro, 21 years old, from Snizhne, Donetsk Region. Dmytro’s been at the front for two and a half years. When he learned that his country had been invaded by a foreign power, he enlisted in the Armed Forces of Ukraine. Born in an independent Ukraine, Dmytro refuses to live under someone else’s flag. He hopes that soon his country’s flag will flutter over liberated Donbas.

 

Дмитро, 22 роки, родом з Хмельницького. На позиції "Орел" на околицях Авдіївки, Донецька область, 1 липня 2017 року. В Дмитра народився син восени того року, а зараз він залишив армію та проводить час із сім'єю. 
Dmytro, 22 years old, from Khmelnytsky. Deployed at the “Orel” position on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region, July 1, 2017. His son was born in the autumn of that year. Dmytro left the army and is now with his family.

 

"Лазар", 21 рік, уродженець міста "Щастя" Луганської області. Позиція поблизу селища Південне, Донецька область. Він пішов на війну у віці 18 років, вступивши до лав батальйону "Айдар". Від самого початку війни вся його сім'я допомагала армії та військовослужбовцям. 23 серпня 2018 року він отримав поранення поблизу селища Жолобок Луганської області. Разом з його другом "Нейтоном" (21 рік), він захищав стратегічні позиції, зайняті батальйоном. "Нейтон" загинув під час ворожого кулеметного обстрілу. 
“Lazar”, 21 years old, from Shchastia, Luhansk Region. Joined the Aidar Battalion. Deployed in Pivdenne, Donetsk Region. He went to war at the age of 18. From the very beginning of the war, his whole family helped the army and then enlisted. On August 23, 2018, he was wounded near Zholobok, Luhansk Region. Together with his friend “Neiton” 21y.o., he defended strategic positions taken by the battalion. “Naiton” was killed in combat by enemy machine gun fire.

 

Олександр ("Кіпіш"), 21 рік, уродженець міста Біла Церква Київської області. Позиція поблизу селища "Зайцеве", що біля Горлівки, Донецька область, 21 червня 2018. Олександр був студентом Сільськогосподарської академії за спеціальністю екологія та водні ресурси. В армію пішов через конфлікт з деканом. Сьогодні це питання вирішено і він продовжує вчитись на дистанційній формі навчання. 
Oleksandr “Kipish”, 21 years old, from Bila Tserkva, Kyiv Region. Deployed in the village of Zaitseve near Horlivka, Donetsk Region, June 21, 2018. Oleksandr was a student at the Agricultural Academy, majoring in Ecology and Water Resources. He joined the army due to a conflict with the dean. Today, this issue has been resolved and he continues his studies by distance learning.

 

Олексій ("Малий"), 20 років, родом з Чернігівської області. Позиція на лінії фронту, на околицях селища Миронівське, що на Світлодарській дузі, 19 червня 2018 року. Він вступив до армії як доброволець у 18 років. До війни він працював зварювальником. На Донбасі він зустрів свою дівчину, з якою живе у цивільнмоу шлюбі. Пара має півторамісячну доньку. 
Oleksiy “Malyy”, 20 years old, from Chernihiv Region. Deployed at the front line, on the outskirts of the village of Myronivske on Svitlodarsk Bulge, June 19, 2018. He joined the army as a volunteer at 18. Before the war, he worked as a welder. In Donbas, he met his girlfriend, with whom he lives in a civil partnership. The couple has a month-and-a-half-old daughter.

 

 

Сергій, 19 років, народився у місті Нікополь Дніпропетровської області. Позиція "Промзона" поблизу Авдіївки, 14 червня 2018. Сергій виріс без батька. Його матері потрібні були кошти на операцію, тому у віці 18 років Сергій записався у Збройні сили України. Це було складно, після першої ротації в Мар'їнці він почав чути "голоси". Він був госпіталізований, його вилікували та повернули до своєї бригади. Зараз Сергій звик до армійського життя та бойових дій. 
Serhiy, 19 years old, from Nikopol, Dnipropetrovsk Region. Deployed in Avdiyivka Prom Zone, June 14, 2018. Serhiy grew up without a father. His mother needed money for the operation, so at the age of 18 he enlisted in the Armed Forces. It was difficult, and after the first rotation in Maryinka, he started hearing “voices”. He was hospitalized, treated and returned to his brigade. Today, he is used to army life and combat.

 

Василь Тарасюк, 23 роки, Герой України, командир 2-ї роти, 1-го батальйону, 72 бригади, лейтенант, дислокований на прифронтовій позиції "Орел" на околиці м. Авдіївка, Донецька область, Україна, 4 квітня 2017 р. 24 квітня Василь Тарасюк на околиці Авдіївки провів поєдинок з танком Т-72 підтримуваних Росією сепаратистів, двічі влучив у нього з протитанкового гранатомета, після чого танк влучив у позицію, де знаходився Тарасюк. Василь отримав важку контузію, але продовжував керувати підлеглими під час бою. Зараз Василь Тарасюк звільнився з армії за станом здоров’я. За цей бій Василю було присвоєно звання Героя України. 
Hero of Ukraine, commander of the 2nd company, 1st battalion, 72 brigades, Lieutenant Vasyl Tarasyuk, 23 years old, deployed at the frontline position "Orel" on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region, Ukraine, April 4, 2017. On the 24th of April Vasyl Tarasyuk on the outskirts of Avdeyivka, had a duel with a tank T-72 of the Russia-backed separatists, hit it twice from an anti-tank grenade launcher, after which the tank hit the position where Tarasyuk was located.  Vasyl got a difficult contussion but continued to lead the subordinates during the battle. Now Vasyl Tarasyuk has retired from the army for health reasons. For this fight Vasyl was awarded the title of Hero of Ukraine.

 

Володимир (“Шева”), 21 рік, уродженець Дніпропетровської області.  Поблизу села Водяне, що поряд з Маріуполем, 11 червня 2018 року. Володимир на передовій вже три роки. Він пішов в армію у віці 18 років і відсвяткував свій 19-й день народження у військовому навчальному центрі.
Volodymyr “Sheva”, 21 years old, from Dnipropetrovsk Region. Deployed near the village of Vodiane near Mariupol, June 11, 2018. Volodymyr has been on the front line for three years. He joined the army at the age of 18, and celebrated his 19th birthday at a military training centre.

 

Віталій (“Ампер”), 25 років, народився у Дніпра. На позиції "Промзона" поблизу Авдіївки, Донецька область, 21 січня 2018 р. Віталій - сирота, якого виховувала бабуся. Воює з 2014 року. У січні 2015 року брав участь у штурмі шахти Бутівка. Він ніколи не забуде, як завантажував розірвані тіла своїх загиблих товаришів після бою за шахту, яку було взято лише з восьмої спроби. 
Vitaliy “Amper”, 25 years old, from Dnipro. Deployed near Avdiyivka PromZone, Donetsk Region, January 21, 2018. Vitaliy is an orphan, raised by his grandmother. He has been fighting since 2014. In January 2015, he took part in the assault on Butivka mine. He will never forget how he loaded the torn bodies of his dead comrades after the battle for the mine, which was taken only on the eighth attempt.

 

 

Іван (“Ваха”), 25 років, уродженець Хмельницького. На позиції поблизу "Промзони" Авдіївки, 21 січня 2018. Після служби в українських військах Протиповітряної оборони, Іван підписав контракт із Збройними силами України. 
Ivan “Vakha”, 25 years old. From Khmelnytsky. Deployed near Avdiyivka Prom Zone, January 21, 2018. After serving in the Ukrainian air defence forces, Ivan signed a contract with the Armed Forces of Ukraine.

 

Василь, 20 років, уродженець Івано-Франківської області. Василь тримає Вифлеємський вогонь миру, який добровольці вивели на передову. Фото зроблене на позиції поблизу Попасної Луганської області, 28 грудня 2017 р. Після поранення в шию 8-міліметровим уламком АГС Василь повернувся на фронт. Vasyl, 20 years old, from Ivano-Frankivsk Region.
Vasyl holds the Bethlehem Fire of Peace, which was brought to the front line by volunteers. Deployed near Popasna, Luhansk Regiont, December 28, 2017. After being wounded in the neck by an 8-millimeter AGS fragment, Vasyl returned to the front.

 

Володимир (“Зять”), 18 років, родом із Жовтих Вод Дніпропетровської області. На позиції біля одного із сіл Луганщини на Світлодарській дузі. Під час сильних мінометних обстрілів Володимир був поранений у коліно та виписаний через інвалідність. Зараз він продовжує служити у військкоматі.  
Volodymyr “Zyat”, 18 years old, from Zhovti Vody, Dnipropetrovsk Region. Deployed near the village of Luhansk on Svitlodark Bulge. During heavy mortar shelling, he was wounded in the knee and discharged due to disability. Now he continues to serve in the military registration and enlistment office.

 

Владислав (“Скорпіон”), 21 рік, киянин. На позиції біля шахти Бутівка, 10 травня 2017 року. Влад брав участь у важких боях на околиці Авдіївки Донецької області взимку та навесні 2017 року.
Vlad “Scorpion”, 21 years old, from Kyiv. Deployed near Butivka mine, May 10, 2017. Vlad took part in heavy fighting on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region in the winter and spring of 2017.

 

Віталій (“Кіса”), 22 роки, уродженець Житомирської області.  На шахті Бутівка, 10 травня 2017 р. Віталій брав участь у важких боях на околиці Авдіївки взимку та навесні 2017 р. Сьогодні він завершив військову службу та працює в компанії з обслуговування автомобілів. 
Vitaliy “Kisa”, 22 years old, from Zhytomyr Region. Deployed at Butivka mine, May 10, 2017. He took part in heavy fighting on the outskirts of Avdiyivka in the winter and spring of 2017. Today, he’s completed his military service and works in an automobile service company.

 

Олександра, 20 років, родом з Харкова. На позиції у пункті пропуску "Бахмутка" поблизу селища Новотошківське Луганської області, 20 вересня 2018. Олександра з дитинства мріяла піти в армію. Навчалась у кадетському коледжі, а вступила в армію у 18 років.
Oleksandra, 20 years old, from Kharkiv. Deployed at Bakhmutka checkpoint near Novotoshkivske, Luhansk Region, September 20, 2018. Oleksandra dreamt of joining the army since childhood. She studied at a cadet college, and enlisted at the age of 18.

 

 \

Олексій, 23 роки, із Житомира. На позиції "Орел" в околицях Авдіївки Донецької області, 4 квітня 2017 Олексій брав участь у важких боях поблизу "Промзони" Авдіївки взимку та навесні 2017 року. 
Oleksiy, 23 years old, from Zhytomyr. Deployed at the "Orel" position on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region, April 4, 2017. He took part in heavy fighting near Avdiyivka PromZone in the winter and spring of 2017.

 

Максим, 24 роки, родом із Черкас. На позиції "Орел" в околицях Авдіївки Донецької області, 5 квітня 2017 р. Максим брав участь у важких боях поблизу "Промзони" Авдіївки взимку та навесні 2017 року. 
Maksym, 24 years old, from Cherkasy. Deployed at the "Orel" position on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region, April 5, 2017. He took part in heavy fighting near Avdiyivka Prom Zone in the winter and spring of 2017.

 

Василь (“Шпилька”), 19 років, уродженець Житомирської області. На позиції "Орел", околиці Авдіївки, Донецька область, 4 квітня 2017 року. Василь брав участь у важких боях поблизу "Промзони" Авдіївки взимку та навесні 2017 року. 
Vasyl “Shpylka”, 19 years old, from Zhytomyr Region. Deployed at the "Orel" position on the outskirts of Avdiyivka, Donetsk Region, April 4, 2017. Vasyl took part in heavy fighting near Avdiivka PromZone in the winter and spring of 2017. 

 

Євген, 24 роки, медичний працівник. На прифронтовій позиції на шахті "Бутівка" поблизу міста Авдіївка Донецької області, 7 листопада 2019 р. Провів кілька місяців на війні. В армію пішов після зустрічі зі свекрухою, яка мешкала в Красногорівці. Він бачив негаразди та труднощі мирних жителів, які жили на передовій. 
Evgen, 24 years old, medical worker. Deployed at the frontline position at Butovka mine near the city of Avdiyivka, Donetsk Region, November 7, 2019. He spent several months in the war. He joined the army after meeting with the mother-in-law living in Krasnogorovka. He saw the troubles and hardships of civilians living on the front lines.

 

 

Українські солдати з позивними "Льолік" (справа) і "Болік" (зліва) на прифронтовій позиції біля міста Новгородське, що поблизу окупованої Горлівки, Донецька область, 19 вересня 2019 р. Обидва хлопці - уродженці Луганської області, обом 21 рік. Вони підписали контракт з армією того ж дня три роки тому. 
Ukrainian soldiers with the callnames "Lelik" (R) and "Bolek" (L), deployed at the frontline position near Novgorodskoye town opposite occupied Gorlovka, Donetsk Region, September 19, 2019. Both guys are natives of the Lugansk Region, both 21 years old . They signed a contract with the army on the same day three years ago.

 

Антон, 23 роки. На прифронтовій позиції на зруйнованій фермі поблизу міста Мар'їнка Донецької області, Україна, 13 серпня 2019 р. Антон народився в Старобільську Луганської області. У 2014 році багато його друзів пішли на війну за Новоросію і погрожували йому та його родині, бо він не підтримав сепаратистський референдум. Антон несе службу понад три роки і втратив на війні своїх кількох друзів, які воювали за Україну. 
Anton, 23 years old. Deployed at the frontline position on a destroyed farm near the town of Maryinka, Donetsk Region, Ukraine, August 13, 2019. Anton was born in Starobilsk, Luhansk Region. In 2014, many of his friends went to war for Novorosia and threatened him and his family because he did not support the separatist referendum. Anton has been fighting for over three years and has lost in the war his several friends who fought for Ukraine.

 

 

Владислав, 19 років. На прифронтовій позиції біля міста Мар'їнка Донецької області, 15 червня 2019 року. Старший брат Влада раніше був в армії, і Влад каже, що "зайняв його місце". Він любить зброю і швидко схоплює військові справи. 
Vlad, 19 years old. Deployed at the frontline position near the town of Maryinka, Donetsk region, June 15, 2019. Vlad’s elder brother has been in the army before, and Vlad says he “took his place”. He likes weapons and quickly grasps military affairs.

 

Стас, 27 років. На прифронтовій позиції поблизу міста Авдіївка Донецької області, Україна, 21 травня 2019 р. Він перебуває на війні з перервами з 2014 р. Спочатку воював у добровольчих батальйонах, після закінчення офіцерських курсів був підвищений до молодшого лейтенанта. На початку війни він втратив свого найкращого друга. Каже, що закінчить війну або перемогою, або смертю. 
Stas, 27 years old. Deployed at the frontline position near the city of Avdiyivka, Donetsk Region, Ukraine, May 21, 2019. He is in the war with interruptions since 2014. At first, he fought in volunteer battalions, after completing officer courses he was promoted to junior lieutenant. At the beginning of the war he lost his best friend. He says that he will end the war either by victory or by dying.

 

Стас, 27 років. На прифронтовій позиції неподалік села Золоте-4 Луганської області, 20 квітня 2019 року. Народився в Бахмуті Донецької області, воював з 2015 року. До війни працював у міліції. Він не уявляє свого життя без армії.
Stas, 27 years old. Deployed at the frontline position not far from the village of Zolotoye-4, Lugansk Region, April 20, 2019. He was born in Bakhmut, Donetsk Region, and has been fighting since 2015. Before the war, he worked in the police. He cannot imagine his life without an army.

 

Аліна, 22 роки, родом із Білої Церкви Київської області. На позиції поблизу Мар'їнки, 18 січня 2019 року. Аліна воює п'ять років. У 17 років вона пішла добровольцем до батальйону «Айдар»; у 18 років вона підписала контракт із Збройними Силами України. Також вона вивчає театр і драму на дистанційному навчанні в Київському університеті культури і мистецтв.
Alina, 22 years old, from Bila Tserkva, Kyiv Region. Deployed near Maryinka, January 18, 2019. Alina’s been fighting for five years. At 17, she volunteered for the Aidar Battalion; at 18, she signed a contract with the Armed Forces of Ukraine. She’s also studying theatre and drama by distance learning at Kyiv University of Culture and Arts.

 

Віктор “Базука”, 20 років. На позиції поблизу м. Жолобок Луганської області, 25 березня 2019 р. Сирота Віктор виховувався прийомними батьками. У 18 років він вступив до коледжу, але навчання не склалося, і він підписав контракт з армією. В армії він два роки. Віктор хоче звільнити Донбас і Крим. Часто згадує кримський табір "Артек", де він у дитинстві був тричі на відпочинку.
Viktor  “Bazuka”, 20 years old. Deployed near Zholobok, Luhansk Region March 25, 2019. Victor, an orphan, was brought up by foster parents. At 18, he entered college, but his studies did not work out and he signed a contract with the Army. He has been in the army for two years. He wants to free the Donbass and the Crimea. Often remembers the Crimean campArtek, where he was on holiday three times as a child.

 

Іван, 20 років, родом із Сєвєродонецька. На шахті Бутівка поблизу міста Авдіївка Донецької області, 7 листопада 2018 року. Він пішов на війну у віці 18 років. Зараз старший солдат командує взводом. Іван ніколи не пробачить вбивства снайпером у жовтні 2018 року своєї товаришки Лесі Бакланової, якій було 19 років.
Ivan, 20 years old, from Severodonetsk. Deployed at Butivka mine near the city of Avdiyivka, Donetsk Region, November 7, 2018. He went to war at the age of 18. Now as senior soldier commands a platoon. Ivan will never forgive the killing of his comrade Lesya Baklanova, who was 19 y.o., by a sniper in October 2018.

 

Володимир Сергєєв, 23 роки, з Обухова Київської області. Десантник 122-го батальйону. На одній із позицій "Промзони" Авдіївки, Донецька область, 24 червня 2016. Володимир рідко телефонував своїй матері, оскільки не хотів її засмучувати. 5 липня 2016 року Володимир загинув у битві з підтримуваними Росією сепаратистами. 
Paratrooper of 122nd battalion, Volodymyr Sergeev, 23 years old, from Obuhiv, Kyiv Region. Deployed in Avdiyivka Prom Zone,  Donestk region, June 24, 2016. He called his mother rarely, as did not want to upset her. On July5, 2016, Volodymyr was killed in the battle with the Russia-backed separatists.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку