Головна  →  Новини  →  19 січня 2021

"Доба пам'яті" 2021

"Доба пам'яті" 2021
20 січня о 19:00 відбудеться он-лайн марафон вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту "Доба пам'яті".
 
20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал Донецького аеропорту, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, ховаючи під собою українських захисників.
 
Україна втратила понад 200 захисників-«кіборгів», які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові.
Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні. 21 січня 2015 року вцілілі захисники вийшли з терміналу, проте багато поранених українських бійців потрапила до полону.
 
Мужність та героїзм захисників Донецького аеропорту безцінні. Тому важливо донести історичну правду подій в ДАП та зберегти її для поколінь завдяки свідченням, спогадам та фактам.
Ветерани російсько-української війни, родини загиблих героїв-воїнів, волонтери, громадські діячі, патріоти України об'єднуються для вшанування пам’яті героїв ДАП.
 
У Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО/ООС «ЯРМІЗ» буде діяти вільний простір громадських об’єднань, що дасть можливість виступити всім причетним до подій оборони Донецького аеропорту без політичного забарвлення.
Онлайн марафон «Доба пам’яті» збирає українців для того, щоб віддати шану захисникам територіальної цілісності та незалежності України – воїнам, які стали справжньою українською легендою.
 
Автори проекту «Доба пам’яті» та ведучі:
Волонтер допомоги українським захисникам Наталя Прилуцька та ветеран війни Костянтин Вінніченко.
 
Організатори заходу:
Захід проводитиметься за підтримки Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка та Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України, за участю: Відділ у м. Києві Міністерства у справах ветеранів України, Київського міського палацу ветеранів, Київський міський центр допомоги учасникам Антитерористичної операції
міського центру допомоги учасникам АТО, ВГО «Об’єднані війною -90-й батальйон», ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», ЯРМІЗ Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС, Голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації С.Садового, депутатів Київради В.Сторожука, О.Міщенка, Ю.Зубка.
 
Програма заходу включає:
19.00 Початок заходу
- спогади ветеранів війни («кіборгів»), громадських діячів, членів родин загиблих, медиків;
- біографії захисників ДАП;
21.30 «Свічка пам’яті» згадування всіх захисників ДАП, які не повернулись з війни
Довідки:
тел. +380 738 911 450
Реєстрація для гостей-учасників он-лайн марафону: https://forms.gle/2jDfYDW8kdcZ539s8
При вході учасникам марафону в Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО/ООС «ЯРМІЗ» обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром.
Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.
Захід проходитиме без глядачів.
ПОЧАТОК ЗАХОДУ о 19.00 20 СІЧНЯ 2021 року
ТРАНСЛЯЦІЯ ЗАХОДУ:
Посилання на подію: https://fb.me/e/285QMtRP9
Перейти до спискуВерсiя для друку