Головна  →  Новини  →  30 серпня 2019

Конференція "Пам'ятаємо Іловайськ 2014"

Конференція "Пам'ятаємо Іловайськ 2014"

30 серпня відбулася дуже цікава конференція "Пам'ятаємо Іловайськ 2014" від воїнів-авторів книжкових творів про сучасну героїчну історію. Модератором конференції був Юрий Бутусов, військовий журналіст, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ".

Для участі у конференції було запрошено воїнів, які були безпосередніми учасниками бойових дій під Іловайськом.

Roman Zinenko був учасником подій в Іловайську в складі підрозділу МВС "Дніпро-1". Він є автором книги "Війна, якої не було". Роман провів майже титанічну роботу, по крупицях зібравши спогади учасників та відтворивши події Іловайської битви"

Також на конференції виступив підполковник Національної гвардії України з позивним "Лермонтов" Mikhail Lermontov-Nikolov.

Під час подій під Іловайськом бійці батальйону "Донбас" з гранатометного взводу, яким командував Лермонтов, вийшли на ворожі позиції росіян. В результаті бойових зіткнень з підрозділами регулярної армії РФ було знищено два ворожих танки Т-72б3, 3 бойові машини десанту й одну САУ.

Усі бажаючі мали змогу придбати книгу Романа Зіненка "Війна, якої не було" з особистим підписом автора.

По завершенню конференції відбувся прокатний показ документального фільму режисерів Катерини Стрельченко та Дмитра Панкова "ІЛОВАЙСЬК. Лицарі неба".

Перейти до спискуВерсiя для друку