Головна  →  Новини  →  18 квітня 2021

Ветерани АТО/ООС взяли участь у створенні аудіовізуального контенту для українських школярів.

Ветерани АТО/ООС взяли участь у створенні аудіовізуального контенту для українських школярів.
Ветерани АТО/ООС взяли участь у створенні аудіовізуального контенту для українських школярів.
Проєкт "Шануймося" започаткували дві громадські організації - ВГО "Рушійна сила" та ГО "Інвестиції у спадщину та культуру", а виконав роботу колишній фронтовий, а тепер історичний кінопродакшн "Сектор правди".
Майстри створили 12 відеороликів, які увійдуть до структури пропонованих уроків історії України та будуть безкоштовно представлені на спеціально створеному сайті. Кожен вчитель країни зможе скористатись розробкою з таким потрібним під час онлайн-навчання якісним відеоматеріалом.
 
Проєкт задумано так, що відомі українці: політики, письменники, історики, телеведучі, актори, ветерани АТО/ООС та волонтери - розкажуть учням про знакові історичні події безпосередньо з місць, де вони відбувались.
Змієві вали і Старокиївська гора, Михайлівський Золотоверхий і Переяславський колегіум, Софійська площа і Бабин Яр перекинуть місток в часі та відкриють дітям славні сторінки нашої історії.
У кадрі діти побачать письменника Сергія Жадана й політика В'ячеслава Кириленка, Кіборга Олександра Терещенка й громадську діячку Оксану Левкову. На учнів чекають розповіді насправді цікавих та шляхетних людей.
Проєкт "Шануймося" створено у співпраці з Києво-Воскресенським ліцеєм, учні якого старанно відпрацювали на зйомках, як справжні професійні актори.
 
Режисерка проєкту - документалістка Марічка Яремчук, сценаристка - Алла Мегель, наукова консультантка - Тетяна Сосновська. Підтримав проект "Шануймося" Український Культурний Фонд.
Шануймо свою історію. І самі шануймося, бо ми того варті.
 
Відео проєкту вже почало з'являтись тут https://www.youtube.com/channel/UCxq7kccN25jcqyOuakjvnYQ
Перейти до спискуВерсiя для друку