Головна  →  Новини  →  25 травня 2021

Розроблено проєкт рішення про виплати одноразової матеріальної допомоги киянам — уповноваженим членам сімей киян — Героїв Небесної Сотнi за одержані ними земельні ділянки

Розроблено проєкт рішення про виплати одноразової матеріальної допомоги киянам — уповноваженим членам сімей киян — Героїв Небесної Сотнi за одержані ними земельні ділянки
За ініціативою Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції спільно з Департамент соціальної політики КМДА розроблено проєкт рішення про затвердження виплат одноразової матеріальної допомоги киянам — уповноваженим членам сімей киян — Героїв Небесної Сотнi за одержані ними земельні ділянки для будівництва i обслуговування жилого будинку, господарських будівель i споруд. Наразі проєкт проходить погодження в профільних комісіях КМДА.
 
Відповідно до порядку, право на допомогу матиме один iз членів ciм'i киянина — Героя Небесної Сотнi, уповноважений згідно з даним Порядком та який відмовляється на користь територіальної громади містa Києва права власності на земельну ділянку, одержану для будівництва i обслуговування жилого будинку, господарських i споруд, отриманої відповідно до рішення КМР від 12 лютого 2015 року 63/928 (в редакції рішення КМР від 14 квітня 2016 року 331/331).
Передбачається, що матеріальна допомога буде виплачуватися в розмірі 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленого законом на день прийняття КМР рішення про її виплату.
 
Матеріальну допомогу виплачуватимуть на підставі заяви про добровільну відмову від права власності на земельну ділянку на користь територіальної громади міста Києва та виплату матеріальної допомоги за неї. Заява потрібно буде подавати до Київської міської ради особисто уповноваженим членом сім'ї киянина – Героя Небесної Сотні, якому передана зазначена земельна ділянка у власність. До заяви додаватимуться наступні документи:
1) копія паспорта громадянина України;
2) копія документа, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
3) копії документів, які підтверджують одержання заявником земельної ділянки у власність в місті Києві для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.
 
Копії документів, крім тих, що відповідно до законодавства та даного Порядку підлягають нотаріальному засвідченню, мають бути засвідчені заявником з пред'явленням їх оригіналів. Виплати почнутся з 2022 року.
 
Детальніше ознайомитися з текстом проєкту Порядку можна за посиланням: https://kmr.gov.ua/.../proekt-rishennya-kyyivskoyi...
Перейти до спискуВерсiя для друку