Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2019

захід з нагоди Дня Захисника Вітчизни та Покровів Пресвятої Богородиці як Дня українського козацтва.

захід з нагоди Дня Захисника Вітчизни та Покровів Пресвятої Богородиці як Дня українського козацтва.

11.10.2019 р. у Червоному корпусі Київського Національного універсітету ім. Тараса Шевченка відбувся захід з нагоди Дня Захисника Вітчизни та Покровів Пресвятої Богородиці як Дня українського козацтва.

Захід був організований та проведений КБУ "Київський міський центр допомоги учасникам АТО" у партнерстві з історичним та філософським факультетами КНУ ім. Тараса Шевченко, військовим інститутом КНУ ім. Тараса Шевченко, виховним центром та Радою ветеранів КНУ ім. Тараса Шевченко,

Декан історичного факультету, професор Іван Патриляк (Ivan Patrylak) у своєму виступі провів параллелі між історичними подіями та реаліями сьогодення.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять загиблих Героїв.

Ветеран АТО, військовослужбовець 79-ї десантно-штурмової бригади, доцент історичного факультету Надтока Олександр розповів про традиції українського козацтва, яки перейшли від сивих давнин у нинішні часи.

Секретар Ради ветеранів КНУ ім. Тараса Шевченко Вікторія Недзельська згадала поіменно кожного учасника АТО університету.

Заступник директора КБУ "Київський міський центр допомоги учасникам АТО" Дмитро Гоцуцов розповів молоді, як на нашу землю прийшла війна та показав світлини подій 2014 року.

Військовий капеллан о. Олександр (Верба) розповів цікаві історії зі свого душпастирського служіння на передовій та наголосив на моральних якостях, які потрібно виховувати у собі.

Співробітник КБУ "Київський міський центр допомоги учасникам АТО", ветеран АТО, колишній боєць 2-го батальона спецпризначення НГУ "Донбас" позивний "Шрек" разом із побратимом, який воював у складі 28-ї окремої механізованої бригади, Олександром, повідомили цікаві підробиці із військової служби в зоні АТО та на зборах резервістів.

Перейти до спискуВерсiя для друку