Головна  →  Новини  →  7 грудня 2020

Урочисте відкриття пам’ятного знаку «Герої України»

Урочисте відкриття пам’ятного знаку «Герої України»
У Почайненському сквері Подільського району м.Києва відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку «Герої України», присвяченого загиблим учасникам АТО/ООС на сході України.

Ініціатором встановлення пам‘ятного знаку є ГО «Київська спілка Ветеранів АТО Подільського району» за всебічної підтримки Подільської РДА. Проєкт реалізовано за рахунок коштів бюджету міста Києва та значних особистих внесків членів громадської організації.

На відкритті були присутні керівництво Подільського району, представники громадських організацій, представники КБУ «Київський міський центр допомоги учасникам АТО», міські депутати, родини загиблих та ветерани м. Києва.
Війна, яка вже сьомий рік триває на сході нашої держави, вже забрала тисячі дорогоцінних життів найкращих хлопців та дівчат. Нам і досі тяжко усвідомити, що ця страшна реальність, яка мала таку коротку назву «АТО», а нині зветься «ООС», забирає цвіт нашої нації, залишає згорьованих батьків, невтішних вдов, осиротілих дітей… Українці виборюють своє право на самостійне, вільне життя дорогою ціною. І лише народна пам’ять робить імена воїнів, що поклали свої життя на вівтар незалежної та соборної України, безсмертними. Тому відкриття пам’ятних знаків та аналогічні заходи важливі для збереження пам’яті сучасних Героїв, адже вони живі, поки їх пам’ятають!
Перейти до спискуВерсiя для друку